Marrakesh Bt. ▾

Rólunk – a marrakesh sztori

A Marrakesh Cementlap mögött egy kis cég, a Marrakesh BT áll, melynek története több mint 20 évvel ezelőtt, egy hátizsákos marokkói utazással kezdődött.

Ennek az útnak a mellékhatásaként szerettünk bele örökre a marrakeshi barackszínbe, a tazsin ízébe, a mentatea illatába, a kézzel készült tárgyak mívességébe – és a marrakeshi souk-ban mindenhol jelenlévő cementlapokba.

Kezdetek – saját manufaktúra Marokkóban

Az első időszakban cementlapjainkat egy marrakesh-i gyártótól vásároltuk, de a növekvő kereslet és  rugalmas, megbízható gyártás miatt úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk  saját, zöldmezős kisüzemünket Marrakeshben.

Ez nem volt éppen a legegyszerűbb feladat, de a 2013 telén 3 alkalmazottal elindult saját manufaktúránk.

A kisüzem a kezdeti féléves teszt időszak után elkezdett folyamatosan gyártani, egymás után vettük a hidraulikus présgépeket és gyorsan bővült a létszám is. 

2017 végén azonban úgy döntöttünk, hogy a távvezérelt működés sajnos elég sok energiát és időt vesz el, ezért a kinti üzemet (18 fővel, 5 présgéppel, rengeteg sablonnal és szerszámmal…)  fájó szívvel ugyan, de átadtuk egy francia házaspárnak, és a beszerzésünket áttettük Vietnámba.

Tisztelgés az ősök előtt

Kollekciónk meglehetősen nagy, ez egyrészt tisztelgés az „ősök előtt”, sok a klasszikus, 19. századi magyar, francia, spanyol, akkoriban Európa szerte népszerű  mintánk. 

 

Emellett természetesen modern, geometrikus, arabos és retró motívumaink  is nagy számban vannak a kollekcióban, és ez folyamatosan bővül, sok az egyedi igény alapján készült minta, amelyeket felveszünk a kollekcióba.

A 20×20-as és 17×17-es hagyományos méret mellett vannak hatszögletű (hexa) és halpikkely alakú lapjaink is, amelyekkel nagyon vagány és trendi felületeket is létrehozhatunk. A kollekcióban lévő lapok természetesen készülhetnek egyedi színekben is, a színminták budapesti bemutatótermünkben megnézhetőek, a minták a színekkel tervezőprogramunkban szabadon párosíthatóak, megtervezhetőek.